Stream start over…

0
0
0
0
Dagen
0
0
Uur
0
0
Min.
0
0
Sec

Vrijdagavond 25 en zaterdag 26 februari

vanaf 17:00

digitaal hossen samen met:

R.C.S. – TS Events – De Jokers – CV We Kêike Wel
C.V. de Blauwneuzen – De Korte Broeken – C.V. Joa Zé Tie
DJ Jorn – DJ Nick – DJ Matje – DJ Frank – DJ Maikel & Stevie
Piet Reinieren – Peter Starink – Jeroen van Zelst

Veelgestelde vragen

FAQ

Omdat in december 2021 leek dat alle fysieke evenementen niet of nauwelijks mogelijk waren zijn we gestart om een livestream op te zetten voor deze carnaval. Nu blijkt 2 weken voor carnaval dat de kroegen toch open mogen is dat natuurlijk prachtig, zo kan er toch nog carnaval gevierd worden! Helaas zullen er in Rijen dit jaar geen optochten zijn en weinig andere activiteiten overdag. En samen met het gegeven dat we al enorm ver zijn met de voorbereidingen van de stream hebben we gekozen deze toch door te laten gaan, zodat er ook alternatieven zijn voor de carnavals activiteiten buiten de kroeg. Op initiatief van TS Events samen met de Rijense Carnavals Stichting hebben we een prachtig programma voorbereid met hulp van alle grote carnavalsverenigingen uit Rijen. Volg onze socials om op de hoogte te blijven van de laatste updates! De Rijense Carnavals Stream is een initiatief van TS Events Rijen in samenwerking met de Rijense Carnavals Stichting (R.C.S.).
Op vrijdag 25 februari en zaterdag 26 februari vanaf 17:00 uur maken we een live internetuitzending vanuit eigen studio. De Rijense 'Drie uurkes vooraf'
R.C.S. – TS Events – De Jokers – CV We Kêike Wel C.V. de Blauwneuzen – De Korte Broeken – C.V. Joa Zé Tie DJ Jorn – DJ Nick – DJ Matje – DJ Frank – DJ Maikel & Stevie – Piet Reinieren – Peter Starink – Jeroen van Zelst
1. Een smartphone, tablet, computer of smart-tv om de stream op te kijken.
Je kunt de stream natuurlijk ook via je televisie kijken. Het casten van de livestream kan via verschillende opties. 1. Via Airplay (Apple TV) Vanaf een iPhone of iPad Verbind jouw Apple iPhone of iPad met hetzelfde WiFi-netwerk als jouw Apple TV of AirPlay 2-compatibele smart TV. Ga via je iPhone of iPad naar de stream, tik op het Airplay icoon in de videoplayer en kies het apparaat waarop jij wilt kijken.

Vanaf een Mac Verbind jouw Mac met hetzelfde WiFi-netwerk als jouw Apple TV of AirPlay 2-compatibele smart TV. Ga op je Mac naar de stream en klik in de videoplayer op het Airplay icoon. Kies het apparaat waarop jij wilt kijken.

2. Via Chromecast Via je Chrome browser (desktop of laptop) Open Chrome op je computer en ga naar de stream. Klik rechtsboven op Meer en vervolgens op Casten. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de stream wil bekijken. Als je de Chromecast al gebruikt, vervangt de content wat er op dat moment wordt weergegeven op de tv.

Jouw computerscherm casten Je kunt jouw volledige computerscherm weergeven via Chrome op Mac, Windows en Chromebooks. Open hiervoor Chrome op jouw computer en ga naar de stream. Klik rechtsboven op Meer en vervolgens op Casten. Klik bovenaan naast 'Casten naar' op de pijl-omlaag en kies voor Bureaublad casten. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de stream wil bekijken.

Jouw volledige Android-scherm casten Zorg ervoor dat jouw mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde WiFi-netwerk als het Chromecast-apparaat. Open de Google Home-app. Tik op het apparaat waarnaar je het scherm wil casten. Tik op Mijn scherm casten en vervolgens op Scherm casten.

3. Via een HDMI-kabel Sluit de HDMI-kabel aan op de uitgang van je computer en op de HDMI-ingang van je TV. Selecteer bij de beeldinstellingen van je besturingssysteem de TV als output. Zet de TV aan, en kies de gebruikte HDMI-ingang van je TV als input. Daarna zal je TV meteen het beeld, én geluid van je computer weergeven. Ga vervolgens via je computer naar de stream.

4. Via je smart-tv Ga via het menu van je smart-tv naar de applicatie van de internetbrowser. Navigeer via het internet naar http://derijensecarnavalsstream.nl/ om deze pagina op je televisie te openen. Speel de stream af door op de play button te drukken.

Help, mijn stream start niet! Dat heeft waarschijnlijk te maken met de cookies in je browser. Verwijder deze, sluit vervolgens je browser en probeer het opnieuw. Het kan ook zijn dat de stream wordt geblokkeerd door een AdBlocker of antivirusprogramma. Zet je AdBlocker uit en/of maak voor de stream een uitzondering in je antivirusprogramma.

Als dit niet lukt, probeer de stream dan te kijken in een andere browser. Gebruik je Chrome en heb je extensies geïnstalleerd die data verzamelen? Zet deze dan uit.

Helpt het bovenstaande niet, update dan je browser.
De stream hapert of loopt vast Check of je internetverbinding in orde is. Is dit niet het probleem, kies dan een lagere afspeelkwaliteit door middel van het kwaliteits selector icon in de play bar. Mocht dit nog niet helpen, verwijder dan je cookies en start de stream opnieuw. De stream wordt geblokkeerd in mijn browser Mogelijk wordt de stream geblokkeerd door een AdBlocker of antivirusprogramma. Zet je AdBlocker uit en/of maak voor de stream een uitzondering in je antivirusprogramma.

Helpt het bovenstaande niet, update dan je browser. Ik heb wel beeld maar geen geluid Controleer in de videoplayer of het geluid niet op ‘mute’ staat via het geluidsicoontje in de playerbar. Indien het geluid in de videoplayer aan staat, controleer dan onder settings van het device naar welke geluidsbron het geluid wordt gestuurd.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je Bluetooth headset verbonden is met je device en om het geluid via het device af te laten spelen moet je het ‘output’ kanaal op het device zelf zetten in plaats van de koptelefoon.
Stuur ons een bericht via @tseventsrijen op Instagram of via TS Events Rijen Facebook pagina.